La 12 octombrie curent a avut loc ședința extraordinară a Consiliului orășenesc Ocnița. Agenda ședinței a cuprins 15 subiecte, prioritar fiind Gradul de pregătire a sferei sociale a oraşului Ocniţa pentru activitate în perioada toamnă-iarnă a.a.2022-2023. Referitor la această întrebare, viceprimarul Marcel Gîrtopan a raportat detailat despre acțiunile întreprinse de către primărie, instituțiile din subordonare și Î.M. ” Apă canal Ocnița”.
În scopul bunei funcționări ale instituțiilor din subordinea primăriei și a întregului oraș în perioada rece a anului, precum și în condițiile nu prea favorabile la moment, cu privire la alimentarea localității cu resurse energetice, a fost aprobată și o comisie de gestionare a măsurilor organizatorice și de remediere în caz de situaţii excepţionale cu privire la resursele energetice pentru activitate în perioada rece a.a. 2022-2023, pentru fiecare caz în parte, în următoarea componență: Victor Artamaniuc, președinte, Marcel Gîrtopan, secretar; Eugeniu Cușnir, Rurinchevici Nicolae — consilieri locali; Anatoli Ghevco, director al ÎM ” Apă -Canal Ocnița.
Un rol important și o mare responsabilitate pentru buna funcționare a orașului în perioada rece a anului îi revine Î.M. ” Apă canal Ocnița”. Subdiviziunea responsabilă de întreținerea drumurilor auto pe timp de iarnă sunt pregătite pentru a interveni în caz de ninsori: în stocuri există suficient material antiderapant și încă mai urmează să fie achiziționat. Unitățile de transport pe parcurs au fost pregătite pentru intervenirea operativă în caz de polei , ninsori etc. (vezi raportul)
În cadrul ședinței au fost aprobate alocări din soldul liber la cont 01.01.2022, în sumă totală de 53,0 mii lei, se vor repartiza în felul următor: 3,0 mii lei — procurarea cadourilor locurilor câștigătoare la concursul „Родной город – наследие предков” organizat în cadrul implementării proiectului „Promovarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare” finanțat de către Solidarity Fund; 50,0 mii lei – reparația curentă a clădirii fostei farmacii nr. 19. Totodată a fost corelat bugetul local 47,7 mii lei, mijloace financiare alocate din bugetul statului pentru grădinițele de copii.
Totodată, informăm locuitorii orașului, în deosebi persoanele cu vărstă înaintată / singuratice , familiile social-vulnerabile că la ședință a fost acceptată preluarea activității și proprietății Centrului medico-sanitar de zi ”Sfînta Agata” , situat pe str. M.Viteazu , 48 (clădirea fostului gimnaziu) deschis în cadrul proiectului “Calitate și accesibilitate a serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu în Republica Moldova 2019-2022” , implementat de Caritas Republica Cehă în parteneriat de cooperare cu Asociația Obștească Pro Development și Asociația Obștească „Homecare” cu sprijinul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare în cadrul Programului de cooperare pentru dezvoltare a Republicii Cehe.
Ulterior, au fost stabilite impozitele și taxele locale pe teritoriul administrat de primărie. (deciziile aprobate în cadrul ședinței le găsiți pe pagina oficială a primăriei primariaocnita.md și actelocale.gov.md )
La ședința prezidată de către consilierul Ivan Cațur au fost prezenți 13 consilieri din 17 aleși.
Об авторе