Grădinița ,,Ghiocel,, din orașul Ocnița și-a redeschis ușile

Grădinița ,,Ghiocel,, din orașul Ocnița și-a redeschis ușile

 

La 1 iulie grădinița ,,Ghiocel,, din orașul Ocnița și-a redeschis larg ușile pentru zeci de copii. Pe parcursul a două luni,  atât în curte, cât și în incinta grădiniței, s-au efectuat lucrări de reparație și renovare.

Grădinița a beneficiat de finanțare în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova (HG nr. 132/2017) implementat cu asistența tehnică a IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

În cadrul subproiectului au  fost reparate capital 5 foișoare și căile de acces. Costul total al lucrărilor executate constituie 213603,0 lei, dintre care suma de  40201,00 lei a asigurată de  administrația publică locală.

Totodată, în incinta grădiniței a fost instalat sistemul de signalizare antiinceniar și schimbate două cazane în cazangeria instituției în sumă, totală de 260000 lei.

Redeschiderea grădiniței a fost anticipată de sfințirea localului care a fost posibilă datorită unui parteneriat frumos  între părinți, instituție, biserica din oraș și administrația publică locală.

Pregătită pentru a începe noul an de studii, grădinița ,,Ghiocel,, îi așteaptă cu mult drag pe picii din grupa mică, care vor păși pragul grădiniței pentru prima dată.

 

 

_FB_f2e682c62bab12logged_in=true&xd_action=proxy_ready

Об авторе

Ruslan Ciumac administrator

Оставить ответ