Foișoare renovate la grădiniţa de copii nr. 1 «Ghiocel» din orașul Ocnița

Foișoare renovate la grădiniţa de copii nr. 1 «Ghiocel» din orașul Ocnița

 

Lucrările  de reparație a foișoarelor  au început în luna aprilie în cadrul subproiectului ”Lucrări civile la grădiniţa de copii nr. 1 «Ghiocel»,  Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova (HG nr. 28/2019) prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” cu aportul Primăriei Ocnița.

Kostenco Mariana, șefa grădiniței Ghiocel: Grădiniţa este tărîmul de basm în care copii sînt încurajaţi să viseze, să aibă încredere în ceea ce simt, şi să-şi transforme visele în povestea lor de viaţă. Credem în excelenţă, inovaţie, responsabilitate şi respect în actul educaţional, însă pentru a atinge adevărate performanţe şi pentru a creşte o generaţie de copii care să ne asigure un viitor frumos e nevoie de acordare a celor mai bune condiţii de dezvoltare. Copii care frecventează Grădiniţa  ,,Ghiocel,,au nevoie de un loc de joacă în aer liber. Spre amiază sălile de clasă devin prea mici pentru preşcolarii care nu au unde să-şi descarce energia, deoarece nu dispunem nici de sală de sport. Pavilioanele vechi erau într-o stare dezastruoasă de aceea am pledat pentru acest proiect, pentru a oferi micuţilor şansa de a se juca în aer liber, de a se dezvolta, de a respira aer curat şi de a creşte sănătos.

Lucrările sunt executate de către compania SRL „Constructorul ”. Contractul este executat în termen de 2 luni, suma acestuia  fiind de 213603 lei (suma grantului alocat de Guvernul României, administrat de FISM, 173402 lei, și contribuția Primăriei or. Ocnița  – 40201 lei).

 

_FB_f2e682c62bab12logged_in=true&xd_action=proxy_ready

Об авторе

Ruslan Ciumac administrator

Оставить ответ