Ședința extraordinară din 16 martie 2022

Ședința extraordinară din 16 martie 2022

Pe data de 16 martie  2022, în sala de  ședințe  a primăriei orașului Ocnița, a avut loc  ședința extraordinară a consiliului orășenesc.  Pe ordinea de zi au fost înscrise 6 proiecte de decizii, supuse aprobării de către consilieri. În prealabil,   subiectele au fost  analizate/discutate  în  cadrul ședințelor comisiilor de specialitate.

La ședință  a fost audiat Raportul  ÎM ” Apă Canal, Ocnița” cu privire la activitatea  întreprinderii  și  la   indicatorii  de calitate  a serviciului  public de alimentare cu apă și de canalizare pentru anul 2021, prezentat de Anatolie Ghevco,  director al ÎM.( vezi Decizia 0401 )

Ulterior,  activitatea  ÎM ”Apă Canal Ocnița„   a fost  apreciată  pozitiv  de consilieri.  Pentru a ține  la un control mai riguros activitatea acestei întreprindei,  consilierii au  aprobat  Regulamentul  Consiliului de administrație și Regulamentul  Comisiei de cenzori ale  ÎM ” Apă Canal Ocnița

Un alt subiect discutat de aleșii locali, ține de deschiderea unei cantine  sociale,  destinată pentru  familiile vulnerabile din teritoriu.  Prin aprobarea consiliului, din  soldul liber la 01.01.2022 au fost  alocați 100 000-00 lei pentru  funcționalitatea acestei cantine.

În acest conext, din soldul liber la cont au fost alocate și alte  mijloace  financiare  în sumă totală  de  337,7 mii lei, dintre care:

50,0 mii lei–  Procurarea și instalarea unor camere video în oraș

70,0 mii lei – compensarea ÎM „Apă Canal” Ocnița a pierderilor pentru tarife nebalansate la apă și canalizare pentru anul 2022

94,0 mii lei – compensarea diferenței de tarif ÎM „Apă Canal” Ocnița pentru evacuarea deșeurilor menajere pentru anul 2022 (7,8 mii lei/ lună)   ș.a.

Ședința a fost moderată de către consilierul Petru Scorenco.

P.S:  Toate actele emise de primarul or. Ocnița  sau adoptate de consiliul orășenesc  Ocnița sunt publicate în Registrul de Stat al Actelor Locale (actelocale.gov.md)

_FB_f2e682c62bab12logged_in=true&xd_action=proxy_ready

Об авторе

Ruslan Ciumac administrator

Оставить ответ