Interviu cu Dina SCUTELNIC, contabil-şef la primăria oraşului Ocniţa

Interviu cu Dina SCUTELNIC, contabil-şef la primăria oraşului Ocniţa

 

Dina Scutelnic are 32 de ani şi activează în calitate de contabil-şef la primăria oraşului Ocniţa.

Frumoasă şi elegantă. Cu o rară nobleţe şi omenie. Responsabilă şi organizată. Perseverentă şi cu o mare voinţă. De activitatea ei profesională depinde reflectarea corectă a cheltuielilor, calculul corect al costului serviciilor, calculul corect al taxelor și impozitelor, oferind astfel instituţiei posibilitatea să economisească bani, dar și să-și mărească veniturile.

Despre ea:

S-a născut în satul Bîrnova. A absolvit Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Ocniţa, după care a finalizat facultatea Contabilitate la Academia de Studii Economice din Moldova. Apoi a facut și studiile de master la specialitatea Management în cadrul Academiei de Administrare Publică. Activitatea profesională a început-o la SA „Fiting”, după care a activat la Direcția Finanțe a CR Ocnița. În anul 2018 s-a transferat la primăria or. Ocnița în funcție de contabil-șef, unde activează până în prezent.

— Motto-ul după care Vă conduceţi în viaţă?

— „Indiferent ce faci, fă-o din tot sufletul, cu toată străduinţa și doar așa vei obţine succese” – acesta este motto-ul de care mă conduc zi de zi.

— Când ați decis că doriți să deveniți contabil? Ce V-a atras în această profesie?

— Încă din liceu știam că studiile o să le fac în domeniul economiei, studiind la profilul real. Profesia am ales-o în clasa a 12-a. Fiind atrasă de lumea cifrelor, am zis că această profesie e pentru mine, iar cu timpul m-am convins de acest fapt.

— Ce înseamnă pentru Dvs funcţia pe care o deţineţi? Ce Vă place mai mult şi ce consideraţi că este dificil în contabilitate?

— Este o funcție de înaltă responsabilitate, care necesită multă răbdare, atenție și dăruire de sine în fiecare zi. Este o profesie foarte interesantă, păcat că nu este prețuită în țara noastră la justa ei valoare. Nu aș obține nimic fără echipa care am format-o cu colegele de breaslă în cadrul primăriei. Totodată, simt susținerea conducătorilor, ceea ce îmi dă încredere că merg pe drumul corect. Îmi place munca care o fac zi de zi, dificil fiind faptul că legislația se schimbă foarte des și nu totdeauna în folosul oamenilor, ceea ce ne impune în permanență să ne reorganizăm activitatea.

— Dacă ar fi să schimbaţi ceva în legislaţie, care ar fi trei lucruri pe care le-ati modifica ?

— Din punct de vedere practic, sunt mai multe aspecte care necesită modificare, dar principalul este nivelul de salarizare al contabililor, fiind pe departe proportională cu volumul de lucru și răspunderea pe care o au. Prin intermediul Rețelei Contabililor organizată de către CALM au fost câteva încercări de a obține o majorare, însă până când nu am obținut careva succese în acest domeniu. Noi, contabilii, însă nu pierdem speranța și ne executăm obligațiile în continuare la cel mai înalt nivel.

— Ce Vă inspiră în viața de zi cu zi și în ce găsiți motivația necesară să continuați cu multe ore de studiu a legilor şi monitoarelor oficiale, cu responsabilităţii şi termene limită strânse, controale şi audituri etc?

— În primul rând este familia care mă susține, mă ajută în momentele dificile ale profesiei de contabil și are încredere că ceea ce fac este necesar societății noastre. În al doilea rând — părinții, care sunt mereu alături și mă încurajează să merg înainte cu capul sus spre noi succese și realizări. Anume educația pe care am primit-o de la părinți și caracterul format cu anii îmi dau motivație să trec greutățile care apar și să nu mă dau bătută.

— În viziunea Dvs, ce înseamnă a fi un bun contabil şi, care sunt factorii ce contribuie nemijlocit la realizarea profesională?

— Un contabil bun e acel care își face munca studiind continuu legislația în domeniu, fiind gata să facă față noilor provocări. Doar iubind această profesie poți deveni un contabil bun.

— Ce mesaj aveţi către colegii Dvs, cu prilejul Zilei Internaţionale a Contabilului?

— Dragi colegi, vă doresc, în primul rând, multă sănătate, putere, răbdare și perseverență în domeniul deloc ușor. Să aveți stimă din partea colegilor, apreciere din partea conducătorilor și fie ca toate planurile pe care le aveți, să le realizați în cel mai frumos mod!

— Mult stimată, Dina SCUTELNIC, cu ocazia Zilei Internaţionale a Contabilului, în semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere pentru dedicarea Dvs muncii în calitate de contabil-şef, primarul Victor ARTAMANIUC Vă mulţumeşte respectuos, Vă urează să Vă bucuraţi mulţi ani de ceea ce faceţi întru binele societăţii, să aveţi şi mai multe realizări importante. Sănătate şi succes în toate!

_FB_f2e682c62bab12logged_in=true&xd_action=proxy_ready

Об авторе

Ruslan Ciumac administrator

Оставить ответ